LASERTERAPI

LASERTERAPI

ACCELERERET NATURLIG HELING

HVAD ER LASERTERAPI?

Laser er meget rent lys med evnen til at trænge dybt ind i vævet. Laserlyset stimulere den enkelte celle, akurat ligesom sollyset giver energi til planter via fotosyntese.


Laserterapi er koncentreret energi til den naturlige healing. Laserlyset trænger ind i den enkelte celle. Energien fra laserlyset sætter gang i alle kroppens naturlige reperationsmekanismer, Healingsprosseseen forstærkes Immunforsvaret styrkes. Laserterapi under-støtter kroppens egne funktioner og får dem til at ske langt hurtigere.


Med laserbehandling overføres energien fra laserlyset til kroppens celler, hvor det kan benyttes som brændstof.

Har du ikke tidligere stiftet bekendtskab med laserterapi, så er her en kort introduktion til teknologien og behandlingsformen samt det udbytte man opnår ved brug af laser.


Cellen får derved energi til at udføre alle de opgaver, som den i forvejen er programmeret til, heriblandt kroppens naturlige helingsproces.

 

Hvis du for eksempel tilfører laserenergi efter en skade, opnår du en acceleration af kroppens naturlige helingsproces.

 

Princippet er her illustreret grafisk med et eksempel (en forstuvning) på diagrammet "Accellerated Natural Healing".

RESULTATER MED LASERTERAPI

Tid………

Helingstiden for akutte skader reduceres med op til 75 % .

Virusangreb og bakterieinfektioner bekæmpes hurtigt og effektivt, Følgende er eksempler fra det virkelige liv :


 • Forstuvning heler fuldstændig op på 6-8 dage
 • Forkølelsessår forsvinder på 2-3 dage
 • Tennisalbue kureres på 4-5 dage
 • Skinnebenssår heler op på 2-3 uger
 • Mussearm kureres på 4-5 behandlinger
 • Gigtsmerter lindres betydeligt

HVAD KAN BEHANDLES?

Laserterapi er effektiv mod en lang række af skader og kroniske tilstande.


Akutte skader 

Laserterapi er ekstremt effektivt ved alle akutte sportsskader og skiskader. 2-4 behandlinger er som regel nok. Forstuvninger heler fuldstændigt op på 5-6 dage. Laserterapi accelererer alle faser af den naturlige helingsproces, hævelsen fortager sig og smerten dæmpes. Normal funktion af den skadede legemsdel genvindes meget hurtigt. Jo hurtigere laserterapien kan sættes ind efter skadens opståen, jo mere dramatisk er virkningen.

Hvis laseren anvednes umiddelbart efter at skaden er sket, vil man opleve at der næsten ikke opstår hævelse, og skaden vil være ophelet på ganske få dage.

LASERTERAPI KAN BEHANDLE ELLER LINDRE:

OVERBELASTNINGS-SKADER

Tennisalbue 

Musearm 

Springerknæ 

Seneskedehindebetændelse 

Slimsækinflammation 

Senebetændelse 

Myoser 

Lændesmerter 

Hælspore 

Achillessenebetændelse 

Frossen skulder 

Rygsmerter 

Nakkesmerter 

AKUTTE SKADER

Forstuvning 

Fibersprængning 

Blå mærker 

Ledbåndsskader 

Korsbåndsskader 

Slag og stød 

  KRONISKE TILSTANDE 


  Slidgigt 

  Leddegigt 

  Piskesmæld 

  Nakkesmerter

  Migræne

  Menstruationssmerter


  OVERFLADE-PROBLEMER

  Sårheling 

  inficerede sår

  Helvedesild 

  Forkølelsessår 

  Blå mærker, mindre sår

  Brandsår

  Akne

  Eksem

  psoreasis

  arvæv  KONTRAINDIKATIONER

  Power Medic lasers anbefalinger vedr. kontraindikationer beskrives og forklares kort herunder. 
    
  Graviditet 
  Generelt er man meget forsigtig i forhold til behandlingsmetoder og påvirkninger af gravide kvinder af hensyn til fostret. Nogle forskere råder derfor til, at man undgår behandling af områder omkring livmoderen. Der er heller ikke i skrivende stund fundet dokumentation for at behandling fjernt fra livmoderregionen skulle have nogen skadelig virkning. 

  Epilepsi 
  Det er almindelig anerkendt, at pulserende lys i 5-10 Hz området kan udløse epileptiske anfald. Et enkelt studie viste, at en epilepsi patient kun kunne tåle laserstråler med frekvenser under 800 Hz. Vi anbefaler derfor pt. at betragte epilepsi som en kontraindikation. 
    
  Cancer 
  Cancer eller mistanke om cancer må ikke behandles med laserterapi af den simple årsag, at der i de fleste lande er meget strenge regler for, hvem der må behandle cancer. 

  Tiden vil vise, om laserterapi i stedet kan være et supplement i smertebehandlingen af cancerpatienter på det terminale stadie. 

  Til gengæld anvendes laserbehandling i nogle lande i forbindelse med følgevirkningerne af kræftbehandling. I Frankrig er laser f.eks. godkendt til behandling af mucositis. 


  IKKE KONTRAINDIKERET 
  Nedenstående er ikke kontraindikeret, selv om nogle har en anden opfattelse. Fejlopfattelsen skyldes formentlig, at man blot har overført kontraindikationer for ultralyd til laser. 


  Pacemaker 
  Implantater, skruer mv. 
  Epifyseskiver hos børn 
    
  Man støder f.eks. ind imellem i litteraturen på en påstand om, at brug af pacemaker skulle være kontraindikation. Dette er ikke tilfældet, kun for lasere, hvor laserenergien er suppleret med elektriske eller magnetiske impulser. PowerMedics lasere leverer, ud over varme, kun laser (= lysenergi). Lys er ikke kendt for at beskadige objekter, som er indkapslet i metal. 


  OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER 
  Modermærker og udsmykning med tatoveringer er ikke en egentlig kontraindikation, men man bør alligevel være forsigtig. Det skyldes at farverne, især de mørke, absorberer energien bedre og derfor hurtigere bliver for varmt. Det er en god ide at starte behandlingen lidt på afstand og så regulere intensiteten på baggrund af patientens tilbagemelding. 

  ANDRE PUNKTER TIL DISKUSSION 
  Nedenstående emner er af og til til diskussion i videnskabelige kredse – ingen af indikationerne giver dog et videnskabeligt grundlag for at undlade behandling. 


  Skjoldbruskkirtlen 
  Nogle studier har påvist gode behandlingsresultater for lidelser relateret til skjoldbruskirtlen, men det er også kendt, at den er meget lysfølsom, hvorfor nogle anbefaler at undgå direkte behandling af denne kirtel, indtil der foreligger endelig dokumentation for, at det ikke er skadeligt. Vi har ikke kunnet dokumentere eller finde skadelige virkninger efter behandling. 
    
  Blod og koaguleringsevne 
  Patienter, hvis blod har nedsat evne til koagulation, bør man være opmærksom på. Vi ved at laser påvirker koaguleringen, men vi ved endnu for lidt om, hvilken påvirkning det har.  
    
  Børn i behandling 
  Det er oplagt, at man skal justere dosis i forhold til vægten, når man behandler børn. Derudover er der ingen dokumentation for, at laserterapi skulle være skadeligt for børn. 
    
  Stråling af hjernen 
  Der er ikke påvist skadelige effekter på hjernen, når man bestråler hovedet. Behandlingseffekten på slagtilfælde synes tværtimod lovende. 
    
  Patienter under strålebehandling 
  Patienter i strålebehandling betragtes nogle steder som kontraindikative for laserterapi. Det kan synes underligt, eftersom de to typer behandling er vidt forskellige med hensyn til den stråling, de udsættes for. 
  Der er flere og flere studier som indikerer, at laserterapi har en styrkende og beskyttende effekt, fordi blodet påvirkes på en måde, som kan have indvirkning på andre områder af kroppen – inklusive det område, som er under strålebehandling (tænkes strålebehandlet). 
    
  Diabetes 
  Diabetes har også været nævnt som en mulig kontraindikation, men ifølge Tuner/Hode, så burde man i stedet anbefale laserterapi som supplerende behandling pga. laserens positive påvirkning af blod og sår. De har ikke kunnet finde studier som peger på problemer i forhold til diabetes. 

  Kilde: The New Laser Therapy Handbook,Tuner & Hode, Prima Books 2010